Újdonság a ŠKODA-ról
2019.06.03.

Első ízben bővíti az új ŠKODA SUPERB SCOUT a SUPERB-családot

Első ízben kínálja robusztus SCOUT változatban zászlóshajóját a ŠKODA. Az új SUPERB SCOUT tökéletesen ötvözi elegáns formavilágát és terepes erényeit multifunkciós és robusztus lifestyle-járművé, amiről a kizárólag Combi változatban és összkerékhajtással készülő modell már alapkivitelben egyebek mellett terepes karosszériakiegészítőivel, 18 col peremátmérőjű „Braga” könnyűfém keréktárcsáival, a 15 milliméterrel megnövelt szabadmagasságot is magában foglaló, gyenge minőségű utakra összeállított csomagjával, illetve különleges SCOUT-kivitelű utasterével gondoskodik. Kifejezetten a modell számára szerepel a palettán az új Mandarinnarancs metál külső fényezés.
skoda

A ŠKODA SUPERB SCOUT formájában a cseh márka új csúcsmodellel egészíti ki offroad-változatai kínálatát, amely változatlan hosszúság és szélesség mellett a kalandra termett modellek erényeivel és hangulatával kombinálja az elegáns ŠKODA SUPERB COMBI tágas térkínálatát. A hajtásrendszer, illetve a jármű aljának kőfelverődések elleni védőburkolatát és a 15 milliméterrel megnövelt szabadmagasságot egyaránt magában foglaló, gyenge minőségű utakra összeállított, az alapkivitelhez tartozó csomag, valamint az összkerékhajtás révén a SUPERB SCOUT a műutaktól távol is kedvező benyomást kelt. Mindezt a menetprofil-választás (Driving Mode Select) további Offroad üzemmódja is segíti, az adaptív futóműszabályzás (DCC) pedig extrafelszerelésként rendelhető.


Két erőteljes és gazdaságos motor

A ŠKODA SUPERB SCOUT kizárólag egyaránt erős, benzin- és dízelüzemű erőforrásokkal kapható. A 2.0 TDI dízelaggregát teljesítménye 140 kW (190 LE), 400 newtonméter maximális forgatónyomatékát pedig hétfokozatú DSG sebességváltón keresztül továbbítja a négy kerék felé. A 2.0 TDI AdBlue-befecskendezésével, SCR-katalizátorával és dízel-részecskeszűrőjével megfelel az Euro 6d-TEMP kipufogógáz-szabvány előírásainak.


A benzines 2.0 TSI erőforrás 200 kW (272 LE) teljesítményt és 350 newtonméter maximális forgatónyomatékot bocsát a vezető rendelkezésére. Ez a motor is már alapkivitelben hétfokozatú DSG sebességváltóhoz és összkerékhajtáshoz csatlakozik, s Otto-részecskeszűrőjével szintén teljesíti az Euro 6d-TEMP kipufogógáz-szabvány előírásait. A ŠKODA SUPERB SCOUT mindkét motorja tartalmazza az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System), illetve a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás rendszereit is, így különösen gazdaságos üzeműek.