Közlekedik a család

2017.05.28

Eger

Kacs

Közlekedik a család megyei döntő

Az ORFK- Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat Heves megyei döntőjének lebonyolítására 2017. május 28-án 10.00-16.00 óra közötti időben Egerben, az Érsekkertben és környékén került sor.

A vetélkedőre előzetesen 8 család jelentkezett, majd a helyszínen további két család nevezett, így összesen 10 család részvételével rendeztük meg a versenyt.

A vetélkedő során a résztvevőcsaládok forgószínpad jelleggel jelentek meg 7 helyszínen, ahol az alábbi feladatokat kellett végrehajtaniuk:

Az első helyszínen a felnőtteknek egy 25 kérdésből álló „B” kategóriás KRESZ tesztlapot, míg a gyermekeknek egy szintén 25 kérdésből álló kerékpáros tesztlapot kellett kitölteniük.

A második helyszínen a felnőttek egy kerékcserét kellett végrehajtani egy műszaki hibás autón.

A harmadik helyszínen a gyerekek és a felnőttek egy kerékpáros ügyességi pályát teljesítettek.

A negyedik helyszínen a családok közösen oldottak meg egy elsősegély-nyújtási gyakorlati feladatot.

Az ötödik helyszínen autós szabályossági verseny zajlott, melynek keretében a forgalomban kellett vezetniük, melyet vizsgabiztos értékelt.

A hatodik helyszínen egy KRESZ kocka kirakót kellett megoldaniuk a családoknak.

Míg a hetedik helyszínen a biztonsági öv szimulátort kellett kipróbálniuk a versenyzőknek.

A megyei döntőn az alábbi eredmény született:

I.  helyezett: Végh Viktor és családja (Füzesabony)
II. helyezett: Orosz Rajmund és családja (Sajóbábony)
III.helyezett: Fodor Ferenc és családja (Nagyréde)

A versenyen az I-III helyezett családokat a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága díjazta (serleg, ajándékutalvány és ajándékcsomag), azonban valamennyi résztvevő család egy-egy ajándékcsomaggal is gazdagabb lett a Sándor Autóház jóvoltából.

A rendezvényen a Sándor Autóház 7 db tesztautóval jelent meg, melyet nem csak a versenyzők, hanem az érdeklődők is ingyenes kipróbálhattak.

A versenyen győztes Végh család elnyerte a jogot arra, hogy képviselje megyénket a 2017. június 10-11. között Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőn.

E g e r, 2017. május 28.

 

Forrás: Erdélyi Róbert c. r. alezredes
az MBB titkára