Sándor Autóház Ajánlatok és akciók

Aktuális ajánlataink

  1. Ajánlatok és akciók
  2. Elektromos. SUV. ŠKODA ENYAQ iV.
2020.09.29.
Ajánlatok és akciók

Elektromos. SUV. ŠKODA ENYAQ iV.

Az új ŠKODA ENYAQ iV az első olyan modellünk, amelyet az alapoktól elektromos autónak terveztünk. Csakis így tudtuk elérni a kitűzött célt: egy olyan teljesen elektromos SUV modellt, amely a mai csúcstechnológiát nyújtja az Ön számára, megalkuvás nélkül. Ezért lehet a ŠKODA ENYAQ iV már első pillantásra is innovatív és minden részletében lenyűgöző.

skoda

Az új ENYAQ iV már az orr-részével magával ragad. Az új Crystal Face, amely számos
kristályhatású elemből áll, és sötétben 130 LED világítja meg, soha nem látott
egyediséget kölcsönöz neki. A dinamikus karosszéria, és a 18 vagy 21 colos kerekek
már álló helyzetben is azt üzenik: nem mindennapi élmény vár Önre vezetés közben.

Elektromos autót használni sok előnnyel jár. Csendesebb, nem szennyezi vele a
közvetlen környezetét, és igen: spórolhat is vele. Hiszen számos helyen ingyenesen parkolhat, adókedvezmények járnak utána, és az üzemeltetési költségek
is kedvezőbbek a hagyományos társaihoz képest. Mindezt úgy, hogy az ENYAQ iV
vezetése minden percben mosolyt csal az Ön arcára.

A hátsókerék-meghajtás visszatér a ŠKODA-hoz, minden előnyével együtt. Jobb tapadás
elinduláskor, és sokkal kisebb fordulási kör. Ezek azonnal feltűnnek az első kormánymozdulat után. A hátsó tengelyre szerelt elektromos motor kiegészülhet egy
másikkal, melyet az első tengelyre szerelünk. Így lesz az ENYAQ iV valódi összkerékhajtású SUV.

A vadonatúj ENYAQ iV nem csak a kibocsátásmentes működésével, hanem a belső tér környezetbarát anyaghasználatával is figyel a természetre. A konyakszínű ülések
például újrahasznosított bőrből készülnek, a festésükhöz pedig olyan olívalevelek
kivonatát használják, melyeknek egyéb felhasználási lehetősége egyébként nem lenne. A Lodge Design Concept üléseinek 40%-a fenntartható állattartásból származó gyapjú,
a fennmaradó 60% pedig olyan poliészter, amely újrahasznosított műanyag palackokból
készül.

Mivel az ENYAQ iV kezdetektől fogva elektromos modellnek készült, így az akkumulátorcellák a legoptimálisabb helyre, a padlóba kerültek. Ezért olyan élvezetes vezetni az ENYAQ iV-t még kanyargós úton is, és így tudták a maximális méretű teret kialakítani Önnek az utastérben.

Három féle akkumulátor áll rendelkezésére: 55, 62 és 82 kWh-s kapacitással. Ezekből ered a különböző változatoknak a jelölése is: 50, 60 és 80. És ez határozza meg a különböző ENYAQ iV modellek erejét és hatótávolságát is.

Hogy Önhöz melyik illik az függ utazási szokásaitól, és persze vérmérsékletétől is.  Az ENYAQ iV 11 kW töltési teljesítményig váltakozó áramú (AC) vagy 125 kW töltési teljesítményig egyenáramú (DC) forrásokból tölthető.

ELEKTROMOS KISOKOS 

Az elektromos modellek nem csupán technikájukban különböznek a hagyományos társaiktól, de abban is, ahogyan a jellemzőikről beszélünk. Íme néhány fogalom, segítségképpen: 

AC - váltakozó áram. Az elektromos autókat kétféle módon tölthetjük. Ha váltakozó árammal - például az otthoni konnektoron keresztül - akkor a töltési idő hosszabb lesz. 

DC - egyenáram. Az elektromos autók motorjai általában egyenárammal működnek, és az akkumulátorban is így tárolódik az elektromos energia. Ha gyorsan akarjuk feltölteni akkumulátorunkat, akkor ilyen, utcai egyenáramú gyorstöltőt keressünk.

Kapacitás - ez az érték az autónkba szerelt akkumulátor energiatárolási képességét mutatja meg, ami szoros összefüggésben áll a hatótávolsággal. Tehát minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb az autóval megtehető távolság. 

Maximális töltési kapacitás - azt mutatja meg, hogy mi az a maximális töltési teljesítmény, amivel autónk tölteni képes.

ENYAQ katalógus

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.