VÁLTSON VELÜNK! Kötelező biztosítás a legjobb ajánlatokkal a Sándor Autóháztól!

Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzembentartója  köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére felelősségbiztosítási szerződést kötni, és a szerződést folyamatos díjfizetéssel hatályban tartani. A kötelező felelősségbiztosítás célja az, hogy a gépjárművel okozott károk - a károkozó fizetőképességétől függetlenül - megtérüljenek.
KGFB

A szerződés megszüntethető biztosítási év végére történő felmondással. Ha biztosítót szeretne váltani, akkor azt az évforduló előtt 60 nappal tehetjük meg legkorábban, de legkésőbb 30 nappal a szerződés lejárta előtt be kell érkeznie a felmondásnak, nem elég, ha a határidő napján írjuk meg, vagy adjuk postára. A kötelező biztosítás felmondása kizárólag írásban történhet meg, mely felmondásnak tartalmaznia kell a jármű egyedi azonosító adatait, a szerződő fél pontos adatait, valamint a kötvényszámot és a szerződésszámot is.

A kötelező biztosítás tekintetében a 2010 előtt vásárolt járművek esetében január 1., a 2010-ben vagy utána vásároltaknál pedig a biztosítás kötés naptári dátuma az évforduló.

Ha Önnek 2021.január 1. a fordulópont, akkor a következő dátumokra legyen figyelmes!

November

A biztosítók tájékoztatják évforduló előtt 50 nappal ügyfeleiket a következő évi kötelező felelőség biztosítás díjairól.

2020. december 01.

Eddig a napig lehet felmondani az év végi biztosító váltóknak a kötelező biztosítást. Fontos, hogy eddig a biztosító tudomására kell hozni a felmondás tényét. Be kell érkezni a biztosítóba a felmondásnak.

2020. december 31.

Év végéig rendezni a régi biztosítójánál a kötelező biztosítás díját. A felmondás után eddig kell megkötni az új biztosítónál a kötelező biztosítást. 2020. január 1-től már nem áll kockázatban régi biztosító.

2021 január 1.

Érvényes kötelező biztosítási szerződéssel kell rendelkeznie akár régi, akár új biztsítójánál.

Jó tanács! Lehetőleg biztosítás megkötésekor rendezze a kötelező biztosítása első díját, a későbbi kellemetlenségek elkerülése miatt.

Kérje DÍJMENTES ajánlatakinkat értékesítési vezetőnktől! 

Kőrösi Zoltán, 06-20-583-6515 vagy zkorosi@sandorauto.hu

Sándor Autóház Kft., Gyöngyös, Pesti út 78.