Sándor Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. SKODA Fabia - Beltér – Tágasabb hely, fokozott kényelem, nagyobb kijelzők
2021.05.05.
Újdonság a ŠKODA-ról

SKODA Fabia - Beltér – Tágasabb hely, fokozott kényelem, nagyobb kijelzők

Színvonalas ergonómiával ötvözi a ŠKODA az érzelmekben gazdag dizájnt új FABIA sorozata belterében. Az első vizuális benyomást a szabadon álló, akár 9,2 col képátlójú infotainment-képernyő határozza meg. A legkorszerűbb infotainment-megoldások mellett első ízben szerepel a FABIA kínálatában 10,25 col átlójú kijelzőfelülettel működő, extrafelszerelésként rendelhető digitális műszeregység. Ugyancsak először kaphatók a felsőbb járműkategóriákból ismert olyan kényelmi felszerelések, mint például a fűthető szélvédő és kormánykerék. A ŠKODA FABIA kezdetben három felszereltségi szinttel áll rendelkezésre.

skoda

Az új ŠKODA FABIA elődjéhez képest 94 milliméterrel hosszabb tengelytávjának köszönhetően még nagyobb helyet kínál a bennülőknek, különösen a hátul helyet foglaló utasainak. Immár 2564 milliméteres tengelytávval a kisautó a ŠKODA OCTAVIA első generációját is felülmúlja, amely 1996-ban csupán 2512 millimétert kínált. Mindemellett új belső kialakítása is tovább fokozza a FABIA eleve tágas térérzetét. Az újdonság a három jól ismert Active, Ambition és Style felszereltségi szinttel jelenik meg a piacon. A szimmetrikus felépítésű műszerfal szabadon álló központi képernyőjével és vízszintes dekorbetétjeivel – felszereltségtől függően hatféle kivitel választékával – a belső tér szélességét hangsúlyozza. A műszerfal első részét az Ambition felszereltségtől kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült szövetkárpitozás borítja, míg jobbra és balra a nagyméretű, kerek légbefúvó nyílások – az Ambition kiviteltől krómszegélyekkel –, valamint az új tervezésű, ugyancsak krómozott ajtókilincsek tűnnek fel új stílusjegyekként.

Új színek, hangulatvilágítás és a felsőbb járműkategóriákból érkezett kényelmi felszerelések

Réztónusú és szürke kontrasztárnyalatú díszvarrások, illetve különböző dekorbetétek hoznak új színeket a ŠKODA FABIA utasterébe. Az új, LED-technikájú hangulatvilágításnak (a Style felszereltségi szinten széria) köszönhetően a műszerfal dekorbetétje fehér és piros színnel is megvilágítható, de a rendszer a középkonzolt és az első ajtókilincseket is fénybe burkolja, emellett első és hátsó LED-olvasólámpákat is tartalmaz. A FABIA belterét új tervezésű kormánykerekek teszik teljessé. Kívánságra bőrbevonatú, multifunkciós kormánykerék, vagy háromküllős, multifunkciós sportkormány is rendelhető, opcióként a DSG sebességváltó kacsolóbillentyűivel kiegészítve. A kormánykerék fűtése éppúgy első alkalommal szerepel a választékban, mint a biztonságot télen is zavartalan kilátással szolgáló fűthető szélvédő. Ilyen kényelmi felszerelések korábban csak felsőbb járműkategóriákban álltak rendelkezésre.

Digitális műszeregység ötféle nézettel

Először rendelhető a ŠKODA FABIA 10,25 col képátlójú kijelzőfelülettel működő digitális műszeregységgel. A vezető egyénileg konfigurálhatja a kijelzőfelületet és választhat a különböző  alapnézetek között. Az analóg körműszerek stílusát képviselő Classic nézet mellett a Modern, a Reduced és az Extended elrendezések, valamint az opcionális Dinamika-csomag részeként a fordulatszámmérőre összpontosító Sport nézet is rendelkezésre áll. Az úgynevezett Virtual Cockpit többek között a rádióállomások logóit, a zenei albumok borítóit és a hívók eltárolt képeit is megjelenítheti, de a kereszteződés kinagyításának lehetőségét kínáló navigációs térkép is megjelenhet a kijelzőn. Alapkivitelében a FABIA analóg műszeregységgel és 3,5 colos információs kijelzővel készül.

Első ízben kapható – kétzónás Climatronic

Kisautója új modellgenerációjához kínál először a ŠKODA kétzónás Climatronic légkondicionáló berendezést és a középkonzol hátsó felén kialakított, a klimatizálást szolgáló légbefúvó nyílásokat. Az extrafelszerelésként rendelhető kétzónás Climatronic légkondicionáló berendezés a középkonzolon található két forgatógombjával a hőmérséklet külön-külön szabályzását teszi lehetővé az autó jobb és bal oldalán. Összesen nyolc gomb segítségével minden funkció intuitív módon vezérelhető.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.